ICT ـ مخابرات

فناوری اطلاعات و ارتباطات ـ مخابرات

ICT ـ مخابرات

فناوری اطلاعات و ارتباطات ـ مخابرات

Base station subsystem) BSS) چیست؟


درباره BSS  و وظایف آن


GSM یک اختصار پذیرفته شده برای استاندارد «سیستم بین‌المللی ارتباطات همراه» محسوب می‌شود. Global System for mobile که در اصل از عبارتی فرانسوی گرفته شده‌است و همانندPALM و Mobiletex GPRS، HICAP از محبوبترین و رایجترین استانداردهای تلفن همراه در سراسر دنیا به شمار می‌رود.


شبکه GSM به ۴ قسمت اصلی تقسیم می‌شود که عبارتنداز:


واحد سیار MS


زیر سیستم ایستگاه ثابت BSS


زیر سیستم سوئیچینگ و شبکه NSS

زیر سیستم نگهداری و پشتیبانی OSS


قسمت BSS    وظیفه رادیویی سیستم  GSM را بعهده داشته است و ارتباط رادیویی MS ها را کنترل میکند. BSS از دو قسمت BSC و BTS تشکیل شده است و اینترفیس Abis را بین BSC و BTS و همچنین اینترفیس A را بین BSC و MSC بکار میگیرد.


مشترکین سیار از طریق بخش رادیویی BTS با شبکه ارتباط برقرار میکنند وبخش BSC سیستمهای BTS را تحت کنترل و مدیریت خود دارد.



ادامه مطلب ...

چه کسی اولین پیامک را ارسال کرد؟

شاید به این فکر کرده‌اید که پیامک برای نخستین بار توسط چه کسی فرستاده شد و یا همچون دیگر اتفاقات زمان بشر، پدر پیامک چه کسی است؟   

آیا می دانستید اولین پیامک 20 سال پیش ارسال شد.  و استفاده از خدمات پیام کوتاه در ایران برای نخستین بار در سال ۱۳۸۱ مورد بهره‌برداری قرار گرفت؟ 

ادامه مطلب ...

قضیه نایکوئیست (Nyquist Theorem ) - نمودار و فرکانس نایکوئیست

  قضیه ی نایکوئیست (Nyquist Theorem)

 

هری نایکوئیست (Harry Nyquist)  

یکی از مشارکت کنندگان عمده در تشکیل نظریه اطلاعات می‌باشد.  

 وی یک مهندس برق آمریکایی سوئدی تبار ( ۱۹۷۶ - ۱۸۸۹) می باشد که مدال افتخار انجمن مهندسان برق و الکترونیک  را در سال 1960 دریافت نمود. .

  

شروع تحقیق در مورد نظریه اطلاعات اولین بار در سال ۱۹۲۴ توسط نایکویست در مقاله‌ای به نام «عوامل خاصی که سرعت تلگراف را تحت تأثیر قرار می‌دهند» (Certain Factors Affecting Telegrap Speed) انجام شد. نایکویست وجود نرخ ماکزیمم ارسال اطلاعات را متوجه شده و فرمولی جهت محاسبه این نرخ ماکزیمم ارائه کرد.   

 

 

نمودار نایکوئیست 

نمودار نایکوئیست (Nyquist plot) نمودار پارامتری یک تابع تبدیل است که در سیستم‌های کنترل و پردازش سیگنال استفاده می‌شود. بیشترین استفاده‌ای که از این نمودار می‌شود، تشخیص پایداری سیستم‌های دارای فیدبک است. در محور افقی قسمت حقیقی تابع بدیل رسم می‌شود و در محور عمودی قسمت موهومی آن رسم می‌شود. این نمودار بر حسب فرکانس رسم می‌شود.

فرکانس نایکوئیست

براساسNyquist Theorem  در نمونه‌برداری از سیگنال‌های آنالوگ، برای این‌ که سیگنال گسسته-زمان به دست آمده قابل تبدیل به سیگنال اولیه باشد، باید نرخ نمونه‌برداری حداقل ۲ برابر بالاترین مؤلفهٔ فرکانسی موجود در سیگنال اولیه باشد. برای مثال در مورد صوت انسان که حداکثر فرکانس آن ۴ کیلوهرتز است این فرکانس برابر ۸ کیلوهرتز باید باشد.

این فرکانس خاص را فرکانس نمونه‌برداری نایکوئست می‌نامند. برای کاربردهای عملی نرخ ۲/۲ مورد استفاده قرار می‌گیرد تا داده‌ها دارای افزونگی (Redundancy) کافی باشند. این فرکانس در واقع دو برابر ماکزیمم فرکانس سیگنال آنالوگ است.  

 

 

نرخ نمونه برداری و شکل دهی پالس

میزان نرخ نمونه برداری در این روش حرف اساسی را می‌زند. اگر بازه نمونه برداری درست انتخاب نشود، سیگنال آنالوگ شکل خود را از دست می دهد و در سمت گیرنده نمی تواند بازسازی شود.

تکنیک های نمونه برداری متفاوتی وجود دارند که سه روش ایده آل، طبیعی و سر تخت را می توان نام برد. نمونه برداری مانند عمل سوئیچ رفتار می کند که به طور متناوب با پریود زمانی مشخص باز و بسته می شود. معکوس فاصله نمونه برداری، فرکانس نمونه برداری خوانده می شود. 

بر اساس قضیه نایکوئیست (Nyquist Theorem)، نرخ نمونه برداری باید حد اقل دو برابر بالاترین مولفه فرکانسی (دو برابر پهنای باند) سیگنال آنالوگ باشد. عددی که این قضیه بیان می کند حداقل عددی است که گیرنده توسط آن می تواند سیگنال فرستاده شده را بازسازی کند.   

 

قضیه نمونه‌برداری نایکوئیست-شانون بیان می‌کند که سیگنال را می‌توان از روی سیگنال نمونه‌برداری شده به طور دقیق بازسازی کرد، اگر فرکانس نمونه‌برداری بزرگتر از دو برابر بالاترین مولفه فرکانسی سیگنال باشد. در عمل، غالباً فرکانس نمونه‌برداری را بزرگتر از دو برابر پهنای باند لازم در نظر می‌گیرند.  

منابع:  

ویکی پدیا دانشنامه آزاد   

http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=169843

http://www.aw3rd.us/audif/moreNyquist.htm#boundary

تحقیق و پاورپوینت کامل پورت USB

تحقیق و پاورپوینت کامل پورت USB و فایل WORD اون رو که برای  درس کارگاه ساختار ارائه داده بودم براتون میذارم امیدوارم مفید واقع بشه.

قوی‌ترین ابررایانه جهان ـ جدول 10 ابررایانه برتر جهان

 

رونمایی از ابررایانه‌ای قدرتمند‌تر از قوی‌ترین ابررایانه جهان   

 
لابراتوار ملی آک‌ریج یا ORNL به تازگی ابررایانه‌ای را رونمایی کرده که به گفته این مرکز قدرتمند‌ترین ابررایانه جهان است.

به گزارش Gizmag، این ابررایانه جدید تایتان نام داشته و به بزرگی که زمین بسکتبال است،‌انرژی مصرفی این ابررایانه به اندازه‌ای است که می‌تواند انرژی یک شهر کوچک را تامین کند.

تایتان از توانایی 20 هزار تریلیون محاسبه در ثانیه برخوردار است، این توانایی تاینان را 10 برابر قوی‌تر از ابررایانه سابقا قدرتمند ORNL، یعنی ابررایانه جاگوار خواهد ساخت. با داشتن چنین قدرت محاسباتی، توانایی ابررایانه تایتان 20 تریلیون برابر یک رایانه معمولی خانگی است. تایتان این توانایی را از قطعاتی به دست آورده که در اصل ویژه رایانه های بازی ساخته شده‌اند.  

جدول 10 ابررایانه برتر جهان بر اساس گزارش جدید 500 ابررایانه برتر جهان

رتبهمکاننام ابررایانهتعداد هسته‌های پردازشگرسرعت (پتافلاب)انرژی(KW)
1آمریکاSequoia/IBM1,572,86416.327890
2ژاپنK/Fujitsu705.02410.5112659
3آمریکاMira/IBM786,4328.163945
4آلمانSuperMUC/IBM147,4562.893422
5چینTianhe-1A/NUDT186,3682.564040
6آمریکاJaguar/Cray Inc298,5921.945142
7ایتالیاFermi/IBM163,8401.72821
8آلمانJuQUEEN/IBM131,0721.38657
9فرانسهCurie thin nodes/Bull77,1841.352251
10چینNebulae/Dawning120,6401.272580

ادامه مطلب ...

همه چیز درباره تبلت ها ! tablet

تبلت چیست و چه مشخصاتی دارد؟  

 

 

مدتی است که نام تبلت‌ها زیاد به گوش می‌رسد. محصولاتی که با سر و صدای بسیار به تازگی وارد بازار شده‌اند و قیمت آن‌ها نیز اغلب با یک رایانه ارزان برابری می‌کند. اما اینکه تبلت‌ها واقعاً چه دستگاهی هستند و چه کاری می‌توانند انجام دهند موضوعی است که برای دانستن آن باید به خواندن ادامه دهید. نام دیگر تبلت‌ها ، لوح‌های اینترنتی است. با همین عنوان مشخص می‌شود که یکی از مهم‌ترین کاربردهای تبلت‌ها کار با اینترنت است. اما این محصولات هیچ وسیله جانبی به همراه ندارند. در کنار آن‌ها کیبورد یا ماوس نخواهید دید و همه دنیای یک رایانه در همان لوح کوچک خلاصه می‌شود.  

تبلت یا لوح‌رایانه (به انگلیسی: Tablet computer یا tablet) یک رایانهٔ قابل حمل می‌باشد که از یک تلفن همراه یا دستیار دیجیتال شخصی بزرگتر است و دارای یک صفحه لمسی است. هدف اصلی تبلت انجام امور با استفاده از تماس صفحه نمایش به جای استفاده از صفحه‌کلید فیزیکی است.

ادامه مطلب ...

نخستین کارت حافظه ۲۵۶ گیگابایتی

 ارایه نخستین کارت حافظه ۲۵۶ گیگابایتی توسط لکسار  

گاهی اوقات فناوری آنقدر سریع پیشرفت می کند که نمی توانیم به چشم هایمان اعتماد کنیم. این حافظه ۲۵۶ گیگابایتی اس دی هم جزو چیزهایی است که این حس را در ما به وجود می آورد.

شرکت لکسار تا چند روز دیگر نخستین کارت حافظه ۲۵۶ گیگابایتی اش را وارد بازار می کند تا عکاس ها و فیلم برداران بتوانند با خیال راحت به ثبت دیجیتالی کارهایشان بپردازند. این حافظه که از نوع SDXC است سرعت بالایی هم دارد. سرعت خواندن اطلاعات معادل ۶۰ مگابایت در ثانیه است. البته به خاطر ظرفیت فوق العاده بالای این کارت، برای کپی کردن تمام اطلاعات از روی آن به ۸۰ دقیقه زمان نیاز دارید.

این کارت حافظه از اواخر مهرماه با قیمت ۹۰۰ دلار وارد بازار خواهد شد. فعلا بسیار گران است اما می دانید که با گذشت زمان قیمت اش کاهش چشمگیری خواهد داشت.

جالب است بدانید که هنوز جای زیادی برای رشد این فناوری وجود دارد. شرکت سازنده می گوید حافظه های SDXC می توانند تا ۲ ترابایت اطلاعات را در خودشان ذخیره کنند و فقط به زمان نیاز است تا به آنجا برسیم. تازه بعد از آن هم روش های جدید تری از راه می رسند و ماجرا ادامه دارد…
منبع : مجله رپرو

iptv

 

IPTV سکوی پرتاب به دنیای دیجیتال 

  

 

زمانی که تلویزیون در اواخر دهه دوم قرن بیستم و در سال 1928 پا به عرصه وجود گذاشت کمتر کسی تصور می‌کرد که روزی تلویزیون را بتوان از طریق اینترنت نیز مشاهده کرد چه رسد به اینکه تلویزیونی مبتنی بر پروتکل اینترنتی ایجاد شود و مردم بتوانند از طریق آن و با استفاده از یک دستگاه تنظیم و رایانه، برنامه‌های تلویزیونی مورد نظر خود را و حتی تکرار آنها را نیز ببینند.

 اما اتفاقی که روزگاری رؤیایی دست نیافتنی می‌نمود، بالاخره از اواسط دهه 1990 میلادی تحقق یافت و بشر موفق شد برای نخستین‌بار علاوه بر دسترسی به تصاویر تلویزیونی با فرمت عادی زمینی یا ماهواره‌ای و کابلی، تصاویر تلویزیونی را توسط تکنولوژی شبکه‌های کامپیوتری نیز دریافت کند. این فرمت جدید دریافت تصاویر تلویزیونی IPTV نام دارد.

ادامه مطلب ...