ICT ـ مخابرات

فناوری اطلاعات و ارتباطات ـ مخابرات

ICT ـ مخابرات

فناوری اطلاعات و ارتباطات ـ مخابرات

دیواره آتش ؛ Firewall چیست؟

دیواره آتش ؛ Firewall چیست؟  

 

مقدمه ای بر فایروال

فایروال میتواند یک دستگاه سخت افزاری و یا یک برنامه نرم افزاری و یا ترکیبی از هردو باشد. یک 

  فایر وال خوب میتواند جلوی دسترسی هکرها بداخل کامپیوتر شما را بگیرد،  

در ضمن نمیگذارد هیچگونه اطلاعاتی بدون اجازه شما ازکامپیوترتان خارج شود.فایروال نمیتواند مستقیما جلوی حمله ویروسها را بگیرد اماگاهی جلوی ویروسها را برای ارسال ایمیل از یک کامپیوتر آلوده میگیرد.

فایروال وسیله ای است که کنترل دسترسی به یک شبکه را بنابرسیاست امنیتی شبکه تعریف می کند.علاوه بر آن از آنجایی که معمولا یک فایروال بر سرراه ورودی یک شبکه می نشیند لذا برای ترجمه آدرس شبکه نیز بکار گرفته می شود.

 

دیواره آتش ؛ فایروال چه کارایی دارد

باید بگویم که حتی اگر از خط تلفن معمولی برای اتصال به اینترنت استفاده میکنید، داشتن یک فایروال سودمنداست. توجه داشته باشید که وقتی در اینترنت برنامه ها یا اطلاعات رایگان را در کامپیوتر خود وارد میکنید همواره این خطر وجود دارد که گونه ای از برنامه های جاسوسی Spyware یا Adware را نیز به کامپیوتر خود راه داده باشید. این برنامه ها میتوانند اطلاعات شخصی شما را جمع آوری کرده و آنهارا برای افرادی بفرستند که برنامه را نوشته اند. یک فایروال خوب در هنگام ارسال اطلاعات ناخواسته، جلوی آنها را گرفته و شما را از انجام یک ارسال آگاه میکند.

مشخصات مهم یک فایروال ؛ دیواره آتش مناسب

مشخصه های مهم یک فایروال قوی و مناسب جهت ایجاد یک شبکه امن عبارتند از:

توانایی ثبت و اخطار :

ثبت وقایع یکی از مشخصه های بسیار مهم یک فایروال به شمار می شود و به مدیران شبکه این امکان را می دهد که انجام حملات را کنترل کنند. همچنین مدیر شبکه می تواند با کمک اطلاعات ثبت شده به کنترل ترافیک ایجاد شده توسط کاربران مجاز بپردازد. در یک روال ثبت مناسب ، مدیر می تواند براحتی به بخشهای مهم از اطلاعات ثبت شده دسترسی پیدا کند. همچنین یک فایروال خوب باید بتواند علاوه بر ثبت وقایع، در شرایط بحرانی، مدیر شبکه را از وقایع مطلع کند و برای وی اخطار بفرستد.

بازدید حجم بالایی از بسته های اطلاعات:

یکی از تستهای یک فایروال ، توانایی آن در بازدید حجم بالایی از بسته های اطلاعاتی بدون کاهش چشمگیر کارایی شبکه است. حجم داده ای که یک فایروال می تواند کنترل کند برای شبکه های مختلف متفاوت است اما یک فایروال قطعا نباید به گلوگاه شبکه تحت حفاظتش تبدیل شود.عوامل مختلفی در سرعت پردازش اطلاعات توسط فایروال نقش دارند. بیشترین محدودیتها از طرف سرعت پردازنده و بهینه سازی کد نرم افزار بر کارایی فایروال تحمیل می شوند. عامل محدودکننده دیگر می تواند کارتهای واسطی باشد که بر روی فایروال نصب می شوند. فایروالی که بعضی کارها مانند صدور اخطار ، کنترل دسترسی مبنی بر URL و بررسی وقایع ثبت شده را به نرم افزارهای دیگر می سپارد از سرعت و کارایی بیشتر و بهتری برخوردار است.

سادگی پیکربندی:

سادگی پیکربندی شامل امکان راه اندازی سریع فایروال و مشاهده سریع خطاها و مشکلات است.در واقع بسیاری از مشکلات امنیتی که دامنگیر شبکه های می شود به پیکربندی غلط فایروال بر می گردد. لذا پیکربندی سریع و ساده یک فایروال ، امکان بروز خطا را کم می کند. برای مثال امکان نمایش گرافیکی معماری شبکه و یا ابزرای که بتواند سیاستهای امنیتی را به پیکربندی ترجمه کند ، برای یک فایروال بسیار مهم است.

امنیت و افزونگی فایروال:

امنیت فایروال خود یکی از نکات مهم در یک شبکه امن است.فایروالی که نتواند امنیت خود را تامین کند ، قطعا اجازه ورود هکرها و مهاجمان را به سایر بخشهای شبکه نیز خواهد داد. امنیت در دو بخش از فایروال ، تامین کننده امنیت فایروال و شبکه است:

الف) امنیت سیستم عامل فایروال :

اگر نرم افزار فایروال بر روی سیستم عامل جداگانه ای کار می کند، نقاط ضعف امنیتی سیستم عامل ، می تواند نقاط ضعف فایروال نیز به حساب بیاید. بنابراین امنیت و استحکام سیستم عامل فایروال و بروزرسانی آن از نکات مهم در امنیت فایروال است.

ب) دسترسی امن به فایروال جهت مقاصد مدیریتی :

یک فایروال باید مکانیزمهای امنیتی خاصی را برای دسترسی مدیران شبکه در نظر بگیرد. این روشها می تواند رمزنگاری را همراه با روشهای مناسب تعیین هویت بکار گیرد تا بتواند در مقابل نفوذگران تاب بیاورد

نظرات 4 + ارسال نظر
S@JJ@D شنبه 29 مهر‌ماه سال 1391 ساعت 04:03 ق.ظ http://ictman.blogsky.com

سلام مهندس؛
مطالب بسیار خوبی گذاشتی ، عالیه همینطور ادامه بده.
موفق و مؤید باشی.

سلام حقا که مهندس خودتی و تو این زمینه ها استاد ما هستی. خیلی از زحمات شما تشکر میکنم.

S@JJ@D شنبه 29 مهر‌ماه سال 1391 ساعت 10:40 ب.ظ http://ictman.blogsky.com

کشته مرده همین تواضعتم مهندس ، اینقدر مارو خجالت زده نکن ، همش وظیفم بوده.
موفق باشی.

بازهم تشکر و

S@JJ@D جمعه 5 آبان‌ماه سال 1391 ساعت 05:58 ب.ظ http://ictman.blogsky.com

سلام مهندس؛
آقا وبلاگتو به روز نمی کنی؟ امری بود در خدمتیم.
بدرود.

سلام به روی چشم مهندس. متشکرم

iman asgari سه‌شنبه 9 آبان‌ماه سال 1391 ساعت 11:30 ب.ظ http://www.iman-asgari.blogfa.com

خاستیم یع سلام عرض کنیم........
همین

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد